Comercianții din RM au rămas fără marfă la Iași

Comercianții din RM au rămas fără marfă la Iași

 

Comercianții din Republica Moldova, care vindeau produse alimentare în piețele din Iași, au rămas fără aproximativ o mie de kilograme de dulciuri

Moldovenii au rămas fără marfă nu datorită vânzărilor foarte bune din preajma Sărbătorilor Pascale, ci din cauza amplelor controale întreprinse de oamenii legii ieșeni.

Astfel, comercianții nu s-au ales doar cu marfa confiscată, ci și cu amenzi usturătoare aplicate de poliţişti şi inspectorii sanitari veterinari.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au verificat, la sfârșitul săptămânii trecute, modul în care comercianţii locali de produse alimentare de la tarabe respectă legislaţia din domeniu. De aceste controale au fost vizați și „pieţarii" veniți din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților DSVSA, în urma verificărilor s-a constatat că sunt comercializate produse alimentare "fără documente de provenienţă, fără elemente de identificare şi în condiţii improprii".

Pentru practicarea comerţului ilicit, autorităţile au aplicat 29 de sancţiuni în valoare totală de 22.500 de lei. De asemenea, reprezentanţii celor două instituţii au confiscat 1.000 de kilograme de produse alimentare fără documente de provenienţă, îndeosebi bomboane, biscuiţi, fursecuri, marmeladă, halva, rahat, miere de albine.

Verificările în pieţele din judeţ, supermarketuri şi restaurante vor continua în perioada următoare, premergătoare sărbătorilor pascale, au anunțat autoritățile ieșene.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *