CSPC atenționează: resturile menajere – pericol real pentru sănătate

CSPC atenționează: resturile menajere – pericol real pentru sănătate

 

Acumularea deșeurilor prin curțile blocurilor din capitală de la finele săptămînii trecute, au ajuns și în vizorul Centrului de Sănătate Publică Chișinău (CSPC). 

Specialiștii au atenționat reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău că resturile menajere sînt un pericol real pentru sănătatea locuitorilor.

Potrivit CSPC, pe lîngă disconfortul vizual, deșeurile au un impact negativ asupra mediului – a aerului, a solului și a apelor de suprafață. În consecință, poate crește numărul bolilor diareice acute, dar și a altor infecții, care se manifestă deosebit de variat, datorită numărului mare de elemente nocive conținute în aceste deșeuri.

Din cauză că în reziduuri se află un număr mare de microorganisme, printre care și agenți patogeni, care sînt cele mai importante surse de răspîndire a infecțiilor.

Totodată, acumularea deșeurilor este un mediu prielnic și pentru insecte, rozătoare și animale vagabonde, care la rîndul lor, sînt și ele purtătoare și răspînditoare de boli infecțioase.

La fel, prin intermediul apei, aerului și solului, microbii sînt transmiși și pot ajunge în organismul uman.

CSPC atenționează organele competente și insistă asupra găsirii soluțiilor pentru această problemă, care, în ultimul timp, ia amploare.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *