Deplasările socialiștilor în Rusia nu vor mai fi achitate de Parlament

Deplasările socialiștilor în Rusia nu vor mai fi achitate de Parlament

 

În ședința din 22 noiembrie a fost respinsă propunerea fracțiunii PSRM prin care se solicita participarea deputaților la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia din 10-13 decembrie.

Acest fapt i-a nemulțumit pe deputații socialiști, care declară că majorității parlamentară încearcă să blocheze activitatea Grupului de prietenie. 

În opinia deputaților PSRM, prin această decizie „Partidul Democrat și sateliții săi au arătat încă odată atitudinea ostilă față de Federația Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova”.

PSRM declară că reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia” va avea loc în pofida opoziției oponenților de apropiere a celor două state.

Socialiștii au anunțat că „deputați din partea Adunării Populare a Găgăuziei și ai Consiliului Suprem al Transnistriei au fost invitați pentru prima dată să participe la reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar Moldova-Rusia”.

Decizia Biroului Permanent, susținută cu majoritatea voturilor, înseamnă că Parlamentul nu delegă și nu finanțează participarea deputaților la ședința organizată în Federația Rusă.

O eventuală participare a anumitor deputați se va face din cont propriu, iar aceștia nu vor reprezenta Parlamentul Republicii Moldova.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *