Echipa națională de șah masculin a ocupat locul 29 la Europene

Echipa națională de șah masculin a ocupat locul 29 la Europene

 

Lotul național de șah masculin s-a clasat pe locul 29 printre 40 de formații la Campionatul European pe echipe, încheiat ieri în Creta (Grecia).

Bilanțul participării constituie trei victorii, două egalități și patru înfrângeri.

În prima rundă, lotul național a jucat la egalitate (2-2) cu reprezentativa Angliei, în etapa a doua a cedat cu scorul 1-3 formației Israelului, iar într-a treia a învins selecționata Greciei (3-1). În rundele a patra și a cincea, lotul moldovean a suferit înfrângeri cu scorul 1,5-2,5 în meciul disputat cu selecționata Austriei și cu 0-4 în întâlnirea desfășurată cu lotul Azerbaidjanului. În runda a șasea, a învins echipa Insulelor Feroe (2,5-1,5), într-a șaptea a remizat (2-2) cu formația Elveției. În etapa a șaptea a remizat cu echipa Elveției (2-2), într-a opta a cedat lotului Slovaciei (1,5-2,5), iar într-a noua a învins Kosovo cu 3,5-0,5.

În componența echipei moldovene au evoluat marii maeștri internaționali Viorel Bologan, Dumitru Svetușchin, Vladimir Hamițevici, maestrul internațional Nichita Morozov și maestrul FIDE Andrei Macovei. Conform coeficientului mediu ELO, ea a luat startul de pe poziția a 24-a.

Titlul de campioană a fost cucerit de selecționata Azerbaidjanului, care a fost urmată în clasament de reprezentativele Rusiei și Ucrainei.

Membrul echipei-campioane, Rauf Mamedov a obținut trei titluri suplimentare: a înregistrat cea mai bună evoluție conform punctajului acumulat (8 puncte din 9 posibile), performanței ELO (a jucat la nivelul ELO egal cu 2920 de puncte), și la procentajul punctelor acumulate în partidele disputate (88,9 procente de puncte).

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *