Guvernul se va implica în campania de curățare a capitalei

Guvernul se va implica în campania de curățare a capitalei

 

Guvernul mobilizează poliția pentru acțiunile de curățare a Capitalei după ninsorile de săptămâna trecută.

Prim-ministrul, Pavel Filip, a venit cu un apel public în care a îndemnat cetățenii să se abțină de la deplasări cu mașina prin oraș, dar și să nu facă speculații. 

„Criza prin care trecem, generată de ninsori, nu poate fi considerată depășită. Avem arbori distruși, care sunt gata să cadă. Vom mobiliza forțele pentru o acțiune de urgență să venim cu o mână de ajutor Primăriei. Să nu fie speculații că intervenția Guvernului vine peste atribuțiile Primăriei. Impactul este enorm, iar resursele de care dispune Primăria nu sunt suficiente. Ne mobilizăm la nivel central”, a declarat șeful Executivului.

Filip a menționat că vor fi create 100 de echipe de lucru, fiecare echipă fiind dotată cu câte o autobasculantă și doi specialiști în mânuirea motoferestrăelor.

„Algoritmul este în baza sectoarelor de poliție. Vor fi antrenate peste 100 de unități de transport special, vorbesc de autobasculante, peste 200 de profesioniști la curățarea arborilor, peste 1000 de carabinieri și ostași din Armata Națională. În municipiul Chișinău sunt cinci inspectorate de poliție, care au în subordine 25 de șefi de sectoare. Aceștia vor conduce echipele comune de lucru. În total vor fi câte patru echipe pentru aceste 25 de sectoare. Sperăm ca niciun loc să nu rămână necurățat. Toate echipele vor fi asigurate cu haine speciale și hrană”, a mai adăugat Filip.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *