Guvernul va proteja interesele investitorilor străini din Moldova

Guvernul va proteja interesele investitorilor străini din Moldova

 

Executivul va sprijini şi va proteja interesele tuturor investitorilor străini din Moldova sau ale acelora care intenționează să investească în țara noastră. 

Despre aceasta a declarat premierul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu  președintele Grawe Group din Austria, Othmar Ederer,.

În cadrul discuţiei, premierul a remarcat activitatea pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova a Concernului Grawe, care reprezintă un investitor important din Uniunea Europeană. Totodată, şeful Executivului a menţionat că unul dintre obiectivele activităţii sale este axat pe asigurarea condițiilor favorabile pentru mediul de afaceri, prin asigurarea unei justiții corecte şi funcţionării eficiente a instituțiilor de combatere a corupției.

„Noi întreprindem toate eforturile pentru a crea un climat de afaceri cît mai favorabil, precum şi a atrage potenţialii investitori. În acest proces punem accent pe două elemente importante: depăşirea barierelor birocratice și crearea condițiilor confortabile pentru antreprenori prin aprobarea unor reguli clare și egale pentru toți”, a spus Filip.

La rîndul său, Othmar Ederer a apreciat deschiderea și eforturile depuse, exprimînd certitudinea unei colaborări de succes şi pe termen lung. „Intenţia companiei noastre este de a avea o activitate durabilă şi protejată în Republica Moldova, iar experienţa noastră ne permite să le garantăm clienţilor noștri deservire calitativă”, a menționat președintele Grawe Group.

În context, premierul a menţionat că este la curent cu problemele cu care s-a confruntat compania austriacă în ultimii ani. Totodată, a informat despre măsurile care au fost întreprinse, inclusiv, în vederea atragerii la răspundere a persoanelor ce se fac vinovate de prejudicierea activității Grawe în Moldova. Pavel Filip a dat asigurări că Executivul va sprijini şi va proteja interesele fiecărui investitor străin ce activează, precum și ale acelora care intenționează să investească în Republica Moldova.

Compania Grawe reprezintă un concern financiar internațional cu o componentă diversificată: bănci, companii de asigurări, companii imobiliare şi se clasează în topul primelor companii din Austria.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *