În capitală va apărea o nouă stradă pietonală

În capitală va apărea o nouă stradă pietonală

 

Drumul din Chişinău care va urma a fi declarat pietonal este o arteră din perimetrul străzilor Kiev, Alecu Russo şi Nicolae Dimo din sectorul Râşcani.

O decizie în acest sens a fost votată de Consiliul Municipal, la solicitarea unui grup de părinţi. Ei spun că micuţii lor care învaţă în zonă sunt în pericol atunci când traversează strada, scrie publika.md

Oamenii susţin această iniţiativă şi spun că securitatea copiilor este cea mai importantă.

"În primul rând scădem numărul de emisii în jurul grădiniţii şi n-o să fie aer poluat. Şoferii n-o să încurce la părinţii care merg pe aici cu copiii. "

"Mergem cu copiii pe aici şi câteodată când ieşi din grădiniţă, maşinile n-au pe unde merge, nici ele, nici oamenii.Copii singuri, Doamne fereşte să nu iasă, grădiniţa este chiar lângă drum."

Inspectoratul Naţional de Patrulare urmează să instaleze acolo indicatoare rutiere care vor restricţiona traficul rutier.

Şoferii s-au arătat însă nemulţumiţi că vor rămâne fără locuri de parcare.

"O să fie puţin problematic pentru că intrarea să spunem, dacă venim de la Ciocana, tebuie să facem cercul. Dimineaţa îi ambuteiaj foarte mare."

"Aici sunt case de locuit şi oameni trebuie să aibă acces la casă. Drumul ar trebui să fie. -Să circule maşini? - Da! "

"Dar pe unde o să circule transportul? Pentru transport la fel trebuie. Nu ştiu dacă ar fi corect, trebuie şi pietonală să fie, dar spaţiu este, s-ar putea de făcut cumva."

"Pe străzile Kiev şi Alecu Russo sunt amenajate parcări. Oamenii au de mers pe jos doar cinci minute, în schimb nu vor crea probleme locatarilor din zonă", a spus Alexandru Odinţov, consilier PSRM.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, anul trecut peste 100 de copii au fost implicați în accidente rutiere.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *