Intersecțiile din capitală unde este permisă deplasarea la culoarea roșie

Intersecțiile din capitală unde este permisă deplasarea la culoarea roșie

 

Deplasarea la culoarea roșie este permis oficial prin Regulamentul Circulaţiei Rutiere, care a fost actualizat cu noi prevederi în acest an.

Deplasarea la culoarea roşie a semaforului poate fi realizată în intersecţiile din Chişinău în care se vor regăsi panouri adiţionale cu săgeţi de culoare verde pe fundal negru, care indică direcţia de rulare înainte.

Aceste panouri adiţionale cu săgeată care indică direcţia de deplasare înainte funcţionează exact ca şi cele care indică direcţia spre dreapta sau stânga.

Apropiindu-vă de o intersecţie la care se poate regăsi un semafor cu un astfel de panou adiţional, puteţi continua deplasarea chiar şi la culoarea roşie a semaforului, însă mai întâi sunteţi obligat să opriţi şi să vă asiguraţi că aţi cedat trecerea altor mijloace de transport şi a pietonilor.

Noul aliniat (9) din punctul 20 al Regulamentului Circulaţiei Rutiere face parte dintr-o serie de modificări care au intrat în vigoare la 30 iunie 2017.

9) La intersecția formată dintr-un drum continuu în îmbinare cu un drum din stânga, atunci când din dreapta semnalului roșu al semaforului instalat pe partea opusă drumului alăturat, este amplasat panoul adițional (6.23.6) cu o săgeată de culoare verde pe fundal negru, cu vârful înainte, după oprirea vehiculului la semnalul roșu, respectând măsurile de precauţie, este permisă deplasarea în direcția săgeții.

Potrivit informaţiilor, astfel de panouri adiţionale se vor putea găsi la intersecţiile amenajate sub forma literei T. În prezent, astfel de panouri au fost observate la următoarele intersecţii:

  • Albişoara – Vasile Alexandri
  • Albişoara – A. Puşkin
  • Constantin Stere – Alexei Sciusev
  • Kiev – Tudor Vladimirescu
  • Nicolae Dimo – Andrei Saharov


Sursă: autoblog.md

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *