Liderul de la Tiraspol: Vrem să trăim în pace cu Moldova

Liderul de la Tiraspol: Vrem să trăim în pace cu Moldova

 

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, susține că armata transnistreană ar trebui să fie mereu pregătită pentru o luptă reală, chiar dacă autoritățile din regiune vor să trăiască în pace cu vecinii săi- Moldova și Ucraina.

Declarațiile au fost făcute în urma exercițiilor militare la care a participat și așa-numita conducere a regiunii transnistrene.

„Orice armată trebuie să fie pregătită pentru acțiuni militare reale. Transnistria este un stat pașnic, dar armata e armată, oamenii trebuie să fie antrenați, să fie pregătiți pentru un război adevărat. Organizăm aceste exerciții militare nu pentru a lupta, dar pentru a ne apăra”, a menționat Krasnoselski.

Totodată, liderul regiunii a spus că în armata din regiune s-a produs un șir de reforme pentru a face mai atractiv serviciul militar pentru tinerii transnistreni.

 

„A fost intredusă ziua de muncă, adică tinerii vin dimineața la serviciu militar și pleacă seara acasă. Se introduce un nou sistem de instruire, prin care studenții universităților pot face serviciul militar fără a absenta de la ore, cu frecvență redusă, pe o bază bugetară”, a zis el.

Fiind întrebat de jurnaliști dacă armata este pregătită pentru a se opune amenințărilor militare și calamităților naturale dezastruoase, liderul de la Tiraspol a  menționat: „Forțele armate și toate organele de lege sunt complet mobilizate, organizate și bine gestionate. Suntem pregătiți pentru orice.”

Vadim Krasnoselski a participat și el la exercițiile militare.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *