Liderul PDM a propus un program pentru dezvoltarea satelor din Moldova

Liderul PDM a propus un program pentru dezvoltarea satelor din Moldova

 

Modernizarea clasei politice pentru a o aduce mai aproape de oameni este unul din punctele cheie incluse în noua strategie a Partidului Democrat din Moldova.

Potrivit unei rezoluţii adoptate de Consiliul Naţional Politic, în activitatea sa, formaţiunea se va axa pe grijă faţă de cetăţeni, iar principiile de bază vor fi dreptate, dezvoltare şi demnitate.

„Faptul că facem anumite schimbări în activitatea noastră, nu înseamnă că suntem nemulțumiți de ceea ce a fost până acum, dar înseamnă că vrem sa facem mai mult, că vrem ca munca noastră să treacă la un nivel superior, iar efectele ei să ajungă la oameni sub forma de rezultate și beneficii foarte directe", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele PDM spune că printre domeniile prioritare în activitatea partidului se numără cel al educaţiei, sănătăţii şi justiţiei.

„Sănătatea și protecția socială sunt domenii în care oamenii așteaptă ca statul să se implice mai mult, iar PDM va veni în scurt timp cu un nou concept de gestionare a acestor domenii, unul care să aibă la bază atât modernizarea lui, cât și eliminarea abuzurilor și inechității sociale", a menţionat Vlad Plahotniuc.

O atenţie deosebită va fi acordată şi dezvoltării infrastructurii, în special, în sate. 

„Pentru anii următori, vom propune un program ambițios pentru localitățile din Republica Moldova – "Un drum asfaltat în fiecare sat", prin care să îmbunătățim considerabil infrastructura și potențialul de dezvoltare a satelor", a precizat preşedintele PDM.

La şedinţa Consiliului Naţional Politic al PDM s-a vorbit şi despre poziţia Moldovei pe plan extern.

„Moldovenii trebuie să-și recapete demnitatea – fie ca vorbim de modul în care suntem tratați în țară de către instituțiile statului, fie că vorbim de atitudinea venită din extern față de noi. Dar demnitatea moldovenilor trebuie protejată şi împotriva ameninţărilor din exterior", a conchis Vlad Plahotniuc.

De asemenea, conducerea PDM îşi propune să evalueze periodic activitatea membrilor Guvernului şi ai Parlamentului. Pentru adoptarea acestei rezoluţii au votat toţi membrii Consiliului Naţional Politic al Partidului Democrat.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *