Mai mulți copii din toată țara au fost internați în spital

Mai mulți copii din toată țara au fost internați în spital

 

Numărul infecțiilor respiratorii este în continuă creștere, iar cei mai afectați sunt copiii de până la șase ani.

Virozele nu ne lasă în pace. Doar timp de o săptămână, numărul cazurilor a crescut cu 17,7 la sută, iar cei mai afectați sunt copiii. Potrivit şefului Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, în ultima săptămână au fost înregistrate 2491 de cazuri, dintre care 968 au fost înregistrate la copiii de până la șase ani.

„Copii rămân a fi cei mai bolnavi, în special minorii de până la șase ani, avem 968 de cazuri. Dintre aceștia, 321 de copii sunt instituționalizați. Până în prezent, avem cinci cazuri de gripă", a declarat Mihai Moldovanu În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

Totodată, în țara noastră a fost înregistrat primul caz de rujeolă. Virusul a fost depistat la un bebeluș de șapte luni din raionul Glodeni.

„Pacientul este internat în spitalul din Bălți. Virusul a fost adus din Ucraina, unde copilul a fost cu mama. Copilul nu a fost vaccinat", a adăugat Mihai Moldovanu. 

Potrivit autorităților, în Republica Moldova, ultimele două cazuri de rujeolă au fost înregistrate în anul 2014, fiind importate din Federația Rusă. Precizăm că Ucraina luptă cu epidemie de rujeolă. Numai de la începutul anului, virusul a luat viața a opt persoane din țara vecină, iar alți 1285 de oameni sunt victime ale infecției.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *