Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat Programul ”Capitala Tineretului 2018”

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat Programul ”Capitala Tineretului 2018”

 

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat astăzi cea de-a VIII-a ediţie a Programului Naţional „Capitala Tineretului”.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, a menţionat că Programul „Capitala Naţională a Tineretului”  reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din R. Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sînt concentrate activităţile de tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-urilor regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Autorităților Publice Centrale.

Potrivit oficialului, scopul programului este de a dezvolta localitățile prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și de a încuraja dezvoltarea de idei noi şi proiecte inovatoare care ţin de participarea activă a tinerilor în societate.

Victor Zubcu a afirmat că la concurs poate aplica orice localitate din R. Moldova care se distinge într-un mod pozitiv şi prezintă un program ambiţios privind implicarea şi dezvoltarea tinerilor. Excepţie fac doar localităţile din municipiul Chişinău şi cele care au deţinut statutul de Capitală a Tineretului în ultimele trei ediţii: orașele Sîngerei în 2015 și Ialoveni în 2016, şi satul Varniţa în 2017.

„Capitala Tineretului va beneficia de un suport financiar şi logistic din partea ministerului în valoare de un milion de lei, de vizibilitate şi promovare a activităţilor pe durata titulaturii la nivel naţional, precum şi de comunicare cu instituţiile şi organizaţiile internaţionale şi partenerii de dezvoltare”, a precizat Victor Zubcu.

În context, viceministrul Tineretului şi Sportului, Pavel Ianeţ, a subliniat că doritorii de a participa la concurs trebuie să vină cu un program concret, axat pe Strategia Naţională  de Dezvoltare a Sectorului de Tineret şi cu o cotă financiară de participare. 

Proiectele urmează a fi prezentate pînă la 10 iulie, iar capitala tineretului 2018 va fi desemnată pe 12 august, de Ziua Internaţională a Tineretului.

Programul „Capitala Naţională a Tineretului” a fost lansat de către Ministerul Tineretului și Sportului în anul 2011. Prima capitală a tineretului a fost oraşul Ungheni (2011), urmată de Cahul (2012), Ialoveni (2013), Soroca (2014), Sîngerei (2015), Ialoveni (2016) şi Varniţa (2017).

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *