Noua lege conform căreia conducătorii auto pot circula fără un act

Noua lege conform căreia conducătorii auto pot circula fără un act

 

Polițiștii nu mai au voie să îți ceară câteva documente, pe care aveai obligația anterior să le prezinți și pentru lipsa cărora puteai fi sancționat administrativ.

În ultimele zile corespondenții Agenției Sputnik Moldova au aflat că unii polițiști continuă să le ceară conducătorilor auto procura pentru automobilul pe care îl conduc și care nu le aparține cu drept de proprietate. Am luat legătura cu mai mulți juriști și ceea ce ne-au comunicat specialiștii în drept dă peste cap practicile pe care le mai păstrează unii polițiști.

Persoana care conduce un mijloc de transport trebuie să aibă următoarele acte:

a) permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus;

b) certificatul de înmatriculare a vehiculului;

d) actele referitoare la natura și masa încărcăturii, în cazurile stabilite de legislație.

Anterior polițiștii le cereau conducătorilor auto să prezinte procura sau mandatul care le oferă dreptul de a folosi mijlocul de transport respectiv.

Celelalte cerințe, care erau menționate la litera c) din același subpunct au fost excluse prin Hotărârea Guvernului 341 din 26 mai 2017, care a fost publicată în Monitorul Oficial 216-228 din 30 iunie 2017.

Astfel, orice solicitare a agentului de circulație, care depășește prevederile Regulamentului Circulației Rutiere și a altor prevederi din legislație, este ilegală.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *