Prima femeie arbitru din Bundesliga, apreciată pentru prestația din meciul de debut

Prima femeie arbitru din Bundesliga, apreciată pentru prestația din meciul de debut


Bibiana Steinhaus, prima femeie arbitru din Bundesliga, a reușit un debut cu dreptul, la meciul Hertha Berlin - Werder Bremen.

Steinhaus nu a avut emoții, deși arbitra în fața a 50.000 spectatori aflați pe Stadionul Olimpic din Berlin, printre care se afla și partenerul ei de viață, fostul arbitru englez Howard Webb.

''Am spus înainte de meci că sexul nu are nicio importanță, a declarat antrenorul lui Bremen, Alexander Nouri. Ceea ce contează este performanța și azi a fost OK''.

''Respect total, a opinat tehnicianul lui Hertha, Pal Dardai. A lăsat mult jocul liber, deși a fost un meci foarte fizic. Sunt mulțumit''.

Bibiana Steinhaus, o funcționară de poliție de 38 ani, a arătat un singur cartonaș galben, berlinezului Per Cilian Skjelbred, pentru o intervenție mai tare.

Reinhard Grindel, președintele federației germane, a opinat că ''ea a fost sub o presiune enormă, dar a luat decizii bune în toate situațiile critice și s-a văzut că are o experiență incredibilă''.

Arbitra germană a oficiat 6 sezoane în liga secundă germană masculină, iar în fotbalul feminin a fost delegată la cele mai prestigioase evenimente, de la finale de Cupă Mondială și JO, la Liga Campionilor.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *