Primul ghişeu unic va fi dat în exploatare la sfârşitul acestui an

Primul ghişeu unic va fi dat în exploatare la sfârşitul acestui an

 

Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, în urma ședinței săptămânale a formațiunii.

Sursa citată a specificat că implementarea sistemului deja a început, iar azi s-a solicitat Guvernului informații privind termenii de punere în practică a acestuia.

„Conceptul de ghişeu unic vine doar în interesul cetăţeanului. Acesta va permite limitarea numărului de structuri şi agenţii pe care trebuie să le viziteze cetăţeanul şi va diminua anumite taxe. Este un lucru benefic care şi-a demonstrat eficacitatea şi pe teritoriul altor state. Se lucrează foarte insistent asupra acestui proiect. Primul ghişeu unic va fi dat în exploatare până la sfârşitul anului, iar după Anul Nou vor fi date în exploatare şi ghişeele din toate raioanele țării", a declarat Vitalie Gămurari.  

Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern la sfârşitul lunii aprilie curent. Noua structură prevede că Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” este reorganizată prin transformare în Instituția publică „Agenția Servicii Publice”, care va fi în subordinea Guvernului. Totodată, în noua entitate vor intra prin fuzionare ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă din subordinea Ministerului Justiției și Camera de Licențiere din subordinea Ministerului Economiei. Urmare a unificării instituțiilor, tarifele pentru serviciile prestate vor fi reduse.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *