Prinţul Charles a ţinut un discurs în limba română la Cluj-Napoca

Prinţul Charles a ţinut un discurs în limba română la Cluj-Napoca

 

Prinţul Charles a primit titlul de doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai de la Cluj-Napoca. 

Ca dovadă că se simte deja de-al casei, a vorbit în limba română şi le-a mulţumit celor care i-au oferit titlul universitar.

Moştenitorul Coroanei Britanice va mai petrece câteva zile în România, vizitând locurile de care s-a îndrăgostit pe Valea Zălanului.

La Universitatea Babeş-Bolyai, prinţului Charles i s-a făcut o primire tradiţională: a fost întâmpinat cu pâine şi sare de doi studenţi îmbrăcaţi în straie populare. El a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa pentru eforturile de promovare a Transilvaniei peste hotare.

„Domnule rector, doamnelor şi domnilor! Sunt profund mişcat şi foarte recunoscător pentru marea şi deosebita onoare pe care mi-o faceţi în această după-amiază”, a spus Prinţul Charles.

Foarte prietenos, moştenitorul Coroanei Britanice a stat de vorbă cu toată lumea.

„Nu ne-am aşteptat să fie atât de prietenos. Interesant cum un străin reuşeşte să promoveze atât de bine valorile româneşti”, a spus un student. 

„Alteţa Sa Regală este un om, contrar aparenţelor, foarte deschis şi foarte natural. Îmi face plăcere să îl văd călătorind pe câmpiile Transilvaniei pe dealuri şi spunând cum ar trebui să conservăm ce avem”, a adăugat un alt student. 

Prinţul Charles va mai petrece câteva zile în România, la proprietăţile sale de la Viscri şi Micloşoara.

„Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România? Răspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români, patrimoniul vostru cultural, tradiţiile voastre, dar şi capacitatea voastră de inovare şi schimbare. Tot ceea ce reprezentaţi voi după secole întregi de istorie, identitatea voastră şi întregul vostru potenţial. Toată energia pe care o puteţi pune în mişcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a spus Prinţul.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *