Proiectul de lege privind votul mixt va fi supus discuțiilor publice în Parlament

Proiectul de lege privind votul mixt va fi supus discuțiilor publice în Parlament

 

Proiectul de lege privind votul mixt va fi supus discuțiilor publice în Parlament.

Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari, în urma ședinței săptămînale de lucru a formațiunii.

În cadrul unei conferințe de presă, Vitalie Gămurari a menționat că la ședință s-a discutat despre mai multe subiecte de actualitate. „S-a vorbit despre vizita președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, în Statele Unite ale Americii, despre întîlnirile avute cu oficialii străini, confirmarea direcției pro-occidentale a R. Moldova, prezentarea succeselor obținute de țara noastră și procesul de implementare a reformelor, printre care și cea a sistemului electoral”, a spus Gămurari.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvînt al democraților, în cadrul ședinței, „s-a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor primarilor din șapte localități ale țării, în care PDM a obținut victorie în trei localități din primul tur, iar într-o altă localitate candidatul s-a calificat în cel de-al doilea tur”.

La fel, sursa citată a remarcat că PDM revine la iniţiativa de limitare a propagandei străine la televiziunile din țară. „PDM a delimitat chestiunea propagandei de proiectul de lege privind audiovizualul, însă aceste probleme sînt discutate pe larg la întîlnirile pe care le au deputaţii şi miniştrii PDM cu colegii din Uniunea Europeană", a specificat Gămurari.  

Tot astăzi, purtătorul de cuvînt al formațiunii a anunțat că ședințele săptămînale ale PDM vor avea loc în ziua de marți, întrucît „deputații și miniștrii în ziua de luni au întruniri cu cetățenii în teritoriu”.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *