Regiei Transport este gata să treacă la noul sistem de plată în transportul public

Regiei Transport este gata să treacă la noul sistem de plată în transportul public

 

Trecerea la sistemul de taxare electronică în transportul public din capitală ar permite monitorizare pasagerilor, transportatorilor și surselor financiare.

Directorul unei companiei IT din Moldova, Calin Gryadchenco, a venit cu propunerea implementării sistemelor IT în domeniul colectării plăților. El a propus ca fiecare persoană să primească cîte o cartelă care va putea fi adaptată cu un card bancar, telefon mobil sau portmoneu electronic, cu ajutorul căreia va putea achita comod plățile.

Gheorghe Morgoci, șeful Regiei Transport Electric Chișinău a spus că întreprinderea este gata să treacă la acest sistem cît mai curînd. „Pînă acum știam ce să facem, dar acum știm cum să facem. Vrem să înlăturăm cît mai repede factorul uman de la strîngerea banilor, pentru asta trebuie doar ca CMC să ia decizia respectivă, să împuternicească o persoană care ar fi responsabilă de proiect și să-l implementăm”, a spus Gheorghe Morgoci.

Dacă proiectul va obține aprobarea Consiliului municipal Chișinău, urmează a fi organizată o licitație internațională pentru selectarea unei companii care va dezvolta acest sistem în rețeaua transportului public din capitală. Proiectul ar putea costa 120 de milioane de lei (conform unui studiu făcut în 2013), bani care, potrivit șefului RTEC, ar putea fi recuperați în aproximativ patru ani.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *