Republica Moldova își va deschide o ambasadă în Emiratele Arabe Unite

Republica Moldova își va deschide o ambasadă în Emiratele Arabe Unite

 

Autoritățile Republicii Moldova planifică să deschisă ambasadă în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi.

Un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens este supus consultărilor publice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, se propune înființarea Consulatului General al Republicii Moldova în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite. Ca urmare a aprobării deciziei, MAEIE urmează să calculeze devizul de cheltuieli necesare pentru desfășurarea activității, în limita alocațiilor prevăzute pentru asigurarea activității misiunilor diplomatice.

Totodată, Ministerul urmează să prezinte Guvernului spre aprobare structura și personalul scriptic ale instituției nominalizate, precum și indemnizațiile în valută străină pentru angajații acesteia.

Un alt proiect de hotărâre propus prevede instituirea Serviciului comercial-economic în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Turcia. Structura va avea un efectiv de trei unități, dintre care o persoană se va afla la Ankara, iar altele două vor activa efectiv la Istanbul.

În nota informativă a proiectului se menționează că instituirea serviciului vizat implică surse financiare bugetare adiționale pentru încadrarea funcțiilor de consilier, secretar I și secretar II în statele de personal ale misiunii de la Ankara. Impactul bugetar al modificărilor propuse va constitui anual 3,6 mln. de lei.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *