Retro-mai

Retro-mai

 

Centrul Cultural VATRA deschide sezonul de evenimente, printr-un grandios spectacol muzical în aer liber, care invită toţi doritorii de a petrece sărbătorile de mai ca pe timpuri, în sânul naturii, alături de familie şi oameni dragi. În perioada 1-3 mai, la Complexul Etno-Cultural VATRA se va desfăşura cel mai mare festival de muzică retro cu genericul „Festivalul Retro-Mai”.

Scopul organizării acestui eveniment constă în provocarea oamenilor de a ieşi cu familia la picnic, de a trezi nostalgia timpurilor de altă dată petrecute alături de oameni dragi sufletului, când părinţii sărbătoreau la iarbă verde, iar copii se jucau prin câmpii.

1

În acest cadru de factură retro, vor evolua trupe muzicale și celebri artiști de talie naţională şi internaţională, care au marcat generaţii la rând. Aceștia vor readuce emoția de pe timpuri printr-un repertoriu cunoscut de toată lumea, care va depăna frumoase amintiri, iar unii dintre partenerii noştri media, vor organiza cea mai mare petrecere Disco în aer liber pe ritmul muzicii retro.

Festivalul Retro-Mai este conceput cu specific retro, într-o atmosferă proaspătă de primăvară la Complexul Etno-Cultural Vatra. În acest context, la VATRA, pentru doritorii de a petrece nopţile în corturi va fi amenajat un adevărat „Camping CITY” , care va întruni toate condiţiile necesare (cabine de duş, WC în stil european, etc) de a rămâne pe noapte cu prietenii. Totodată prin intermediul acestui festival vom promova cultura și turismul autohton. Pe tot parcursul festivalului vor fi organizate o multitudine de activități ce vor cuprinde atenția vizitatorilor de toate vârstele. Pentru admiratorii de obiecte de anticariat va fi amenajat un târg, iar o expoziție specială cu obiecte valoroase vechi va fi organizată în una din sălile Amfiteatrului pentru a valorifica tezaurul nostru istoric și cultural.

2 3

În colaborare cu Academia de Științe a Moldovei și colecţionarul Petru Costin, la Vatra va fi expusă o grandioasă Colecție de Potcoave. Oaspeţii festivalului se vor putea bucura de o prezentare a costumelor şi ţinutelor din perioada anilor 70-80. Pentru a-și aminti cu adevărat de frumoasele timpuri, vizitatorii vor putea achiziționa elemente aspectuale de altă dată, cum ar fi coafuri, machiaj și îmbrăcăminte.

De asemenea, o expoziție de fotografie tematică va reuni cele mai frumoase imagini ale Chișinăului vechi. Într-un spațiu special amenajat, va fi organizată o expoziţie de maşini şi motociclete de epocă produse în Statele Unite, Europa, Japonia, Germania, ș.a. Din peisaj nu vor lipsi nici cei mai iscusiți meşteri populari ce vor bucura ochiul vizitatorilor cu cele mai autentice lucrări artizanale. Atmosfera va fi condimentată cu bucate tradiționale, gătite după reţetele culinare originale.

4 5

Centrul Cultural Vatra creează un motiv aparte pentru fiecare vizitator de a veni la Complexul Vatra pentru a sărbători un eveniment unic în Republica Moldova – Festivalul Retro-Mai.

6 7

Mai multa informative la pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/1564356283839731/

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *