Salariile bucătarilor de la grădinițele din capitală vor fi majorate cu 50 la sută

Salariile bucătarilor de la grădinițele din capitală vor fi majorate cu 50 la sută

Salariile bucătarilor de la grădinițele din capitală vor fi majorate cu 50 la sută, potrivit unei decizii aprobate astăzi de Consiliul Municipal Chișinău.

Proiectul a fost propus de către Fracțiunea socialiștilor și prevede majorări la salariu pentru bucătari, ajutorii de bucătari și dădacele de la grădinițele din capitală.

Documentul a fost elaborat în urma consultării Direcției Finanțe și celei Juridice, care au identificat surse financiare pentru adaosul sus-numit din bugetul municipal. Astfel, în aceste scopuri, sunt necesare trei milioane de lei care au fost găsite în bugetul de rezervă al capitalei.

În cadrul ședinței, Fracțiunea liberalilor a propus majorarea salariului cu 100% pentru categoriile menționate, însă acest amendament nu a fost susținut și de ceilalți consilieri, întrucât reprezentanți ai Direcției Financiare au specificat că astfel de mijloace nu sunt disponibile.

Potrivit datelor prezentate la ședința CMC, până în prezent, în orașul Chișinău 12 grădinițe nu funcționează. Motivul este lipsa de bucătari, al căror salariu este de 900 de lei.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *