Thailanda va cumpăra de la Moldova cereale, conserve și vin

Thailanda va cumpăra de la Moldova cereale, conserve și vin

 

Thailanda este interesată să extindă livrările de produse agricole din Moldova, cumpărînd din țara noastră cereale, conserve din legume și fructe, dar și vin. 

Despre aceasta a declarat consulul onorific al Moldovei în Thailanda, Issara Sereewatthanawut, în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Ușurelu, care exercită, totodată, interimatul funcției de ministru.

Potrivit ministerului de profil, scopul vizitei consulului vizează elaborarea unui plan de activitate în domeniul consolidării cooperării bilaterale moldo-thailandeze pentru instituţia, pe care o reprezintă acesta în ţara de reşedinţă. Ca urmare a stabilirii recente în cadrul Adunării Naţionale Legislative a Regatului Thailandei a grupului de prietenie parlamentară Moldova-Thailanda, Issara Sereewatthanawut planifică să organizeze pe parcursul lunii aprilie 2017 o vizită în Republica Moldova a membrilor grupului menţionat.

Discuţiile dintre Issara Sereewatthanawut şi viceministrul Iurie Uşurelu au vizat posibilităţile de aprofundare a relaţiilor de cooperare dintre Moldova şi Thailanda, şi anume, stimularea comerţului cu produse agroalimentare din Republica Moldova în Thailanda. În mod special, consulul onorific a manifestat interes vizavi de capacităţile de export a cerealelor precum: grîul, orzul, soia, dar şi al fructelor, legumelor procesate şi vinurilor din Moldova care ar putea prezenta interes pentru consumatorii thailandezi.

De asemenea, viceministrul Iurie Uşurelu l-a informat pe consul despre expoziţiile în domeniul agriculturii şi industriei alimentare care se desfăşoară anual în Republica Moldova, la Centrul Internaţional de Expoziţii „MoldExpo”. Totodată, viceministrul Iurie Uşurelu l-a invitat pe consulul onorific să participe la Ziua Naţională a Vinului, care în acest an se va desfăşura pe 7-8 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *