Traseul profesional al elevilor din învăţământul profesional va fi urmărit printr-un soft

Traseul profesional al elevilor din învăţământul profesional va fi urmărit printr-un soft

Din 2017, Ministerul Educaţiei va aplica un softpentru urmărirea traseului profesional al absolvenţilor instituţiilor de învăţământ profesional tehnic.

Softul a fost adaptat pentru Republica Moldova pentru colectarea informaţiilor despre rata de angajare a elevilor care absolvesc şcolile profesionale şi colegiile, transmite IPN.

Softul QTAFI reprezintă un program electronic de colectare a informaţiilor prin intermediul chestionarelor online. Iniţiatorii şi-au propus ca să creeze un instrument de obţinere a datelor statistice calitative şi relevante despre sistemul de învăţământ profesional tehnic, apropiindu-l în felul acesta de necesităţile pieţei muncii. În acest sens, mai mulţi specialişti din domeniul învăţământului profesional tehnic, inclusiv cadre didactice şi experţi naţionali, au participat la o instruire specializată organizată în oraşul Torino, Italia, cu suportul Fundaţiei Europene pentru Educaţie. În cadrul instruirii specialiştii moldoveni au aflat despre experienţa altor ţări în acest domeniu, au învăţat cum să utilizeze softul de colectare a datelor, precum şi alte elemente importante ale metodologiei de urmărire a traseului profesional.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *