Ungaria – țara apelor termale

Ungaria – țara  apelor termale

 

Pe 2 aprilie, Agenția Turismului din Ungaria a desfășurat în cadrul centrulului expozițional "Moldexpo" o prezentare- seminar și o conferință de presă pe tema: "Ungaria - țara apelor termale. Divertisment, relaxare și sănătate. " Reprezentanții agenției, precum și Oficiul Regional de Marketing au discutat despre principalele atracții turistice ale Ungariei, locurile care merită neapărat să fie văzute și motivele pentru care turiștii, printre numeroasele destinații, ar trebui să aleagă anume această țară.

Ungaria - țara în care fiecare turist poate găsi soluția ideală pentru odihnă. Deși ea nu se poate mândri cu prezența mărilor sau a munților înalți, aceasta impresionează prin peisajul pitoresc al Câmpiei maghiare, prin vederile frumoase ale Dunării, prin soarele minunat și varietatea de sporturi nautice.

40) 41) 42) 43) 44) 45) 46)

"Perla Dunarii", cum mai este numit orașul Budapesta, se remarcă prin bogăția apelor termale. Băile maghiare numără mai mult de 2.000 de ani de istorie – prima stație terminală a fost făcută încă de către vechii romani, iar cele care au fost construite de turci în secolul al XVI-lea, funcționează și pînă astăzi, în Budapesta și Eger. În apropierea sursei de apă termală ’’crește” un oraș cu adevărat turistic, cu hoteluri și stațiuni ce oferă o gamă bogată de servicii, cu plaje echipate corespunzător, parcuri acvatice și multe altele.

Lacul Balaton, cel mai mare lac din Europa, după lungime, reprezintă un autentic paradis pentru familiile cu copii mici, dar și pentru iubitorii de sporturi acvatice. Primăvara și toamna, faleza ce înconjoară lacul, se întinde pe o distanță de 200 km, aceasta fiind locul perfect pentru hipism și plimbări cu bicicleta.

46) 47) 48) 49) 50) 51) 52) 53) 54) 55) 56)

Pe teritoriul regiunii Eger-Tokaj se află trei parcuri naționale care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Bucătăria și vinul maghiar sunt apeciate de către oaspeții din întreaga lume. Dar, în afară de bucatele naționale/ tradiționale, meniul unor variate restaurante include și preparate specifice din bucătăria altor țări. Hanurile situate la marginea drumurilor, micile restaurante ce se disting printr-o atmosferă și un meniu "ca la mama acasă", restaurantele elegante, moderne - printre toate aceste atracții, fiecare oaspete va găsi locul ideal pentru un prânz delicios și o cină romantică.

67) 68) 69) 70) 71) 72) 73) 74) 75) 76) 77) 78) 79) 80) 81) 82)

Vizitînd Ungaria, veți fi fascinat de ea. Veți face cunoștință cu țara și populația, cu arta și natura acesteia, cu bucatăria tradițională, veți simți cu adevărat plăcerea aventurii si relaxării.

83) 84) 85) 86) 87) 88) 89) 90) 91) 92) 93) 94) 95) 96) 97) 98) 99)

Foto: Ecaterina Jdanova

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *