Urgentarea evaluării cuplurilor pentru fertilizarea in vitro

Urgentarea evaluării cuplurilor pentru fertilizarea in vitro

 

Ministerul Sănătății le cere medicilor de familie urgentarea evaluării cuplurilor care solicită o procedură de fertilizare in vitro. 

Potrivit regulamentului, medicii de familie trebuie să le elibereze cuplurilor, care solicită o procedură de fertilizare in vitro gratuită, bilete de trimitere pentru investigații și consultații ginecologice. Ministerul Sănătății precizează că examenele medicale de evaluare a sănătății solicitanților sînt gratuite.

Medicul de familie eliberează bilete de trimitere pentru recoltarea frotiului urogenital, efectuarea ecografiei transvaginale, a glandei mamare și a testului Papanicolau. Peste 15 zile, de la solicitarea unei proceduri de fertilizare in vitro gratuită, medicul de familie îi eliberează cuplului dosarul medical și trimiterea semnată către comisia de evaluare.
 
Cu aceste acte, solicitanții merg la ginecolog, în baza biletului de trimitere, eliberat de medicul de familie. Specialistul, la rîndul său, trimite cuplul să facă investigații medicale de înaltă performanță. Dacă este necesar, acesta solicită efectuarea examenului urologic sau andrologic, în funcție de cauza infertilității.
 
Ulterior, peste 30 de zile de la adresarea la medicul ginecolog, cuplul primește dosarul medical și trimiterea la comisia de evaluare.

Setul de acte trebuie depus la comisia de evaluare, care stabilește cuplurile eligibile.
 
Comisia activează în cadrul Centrului Republican de Reproducere Umană, Genetică Medicală și Planificare a Familiei, a Institutului Mamei și Copilului.
 
De o procedură de fertilizare in vitro gratuită pot beneficia doar cuplurile asigurate medical.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *