Activitatea taximetriştilor va fi supusă unui control riguros

Activitatea taximetriştilor va fi supusă unui control riguros

 

Activitatea taximetriştilor din ţară va fi supusă unui control riguros pentru a pune capăt transportului ilicit de pasageri şi mărfuri.

La solicitarea premierului Pavel Filip, Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne şi cel al Finanţelor vor veni cu un set de propuneri menite să aducă în cadrul legal activitatea taximetriştilor. 

"Am văzut taximetrişti care au dat dovadă de "foarte multă solidaritate" faţă de oameni care erau blocaţi în aeroport. Iar pentru a se întoarce acasă, taximetriştii cereau taxe de la 300 la 500 de lei, iar oamenii erau blocaţi în aeroport. Transportul ilicit de pasageri şi mărfuri a luat proporţii şi reprezintă o problemă atât pentru siguranţa cetăţenilor, cât şi cea rutieră. Dacă nu este autorizat nu cunoaştem care este starea tehnică şi este afectat şi bugetul de stat pentru că nu se plătesc impozite şi nu se lucrează în albia legală. Concurenţa neloială îi pune într-o situaţie dificilă pe cei care lucrează legal",  a declarat premierul Pavel Filip.

Premierul a criticat comportamentul taximetriştilor ce prestează servicii pe teritoriul Aeroportului şi a cert administraţiei să gestioneze mai eficient această problemă. 

"Eu cred că fiecare dintre dvs aţi trecut prin aeroport şi pur şi simplu eşti hărţuit de aceşti taximetrişti cu cheia pe deget şi îmbrăcaţi care şi cum şi nu poţi scăpa de ei. O să vedeţi pe aeroportul de la Bucureşti cât de bine este organizat acest lucru, ai venit ţi-ai luat un bileţel electronic şi ai plecat", a spus Filip. 

Prim-ministrul a cerut Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului de finanţe să vină, în termen de o săptămână, cu propuneri clare care să reglementeze activitatea taximetriştilor.

"Solicit Ministerului Transporturilor, MAI şi Ministerul de Finanţe să vă coordonaţi acţiunile şi să veniţi cu propuneri pentru a aduce în cadrul legal activitatea taximetriştilor: prin revizuirea cadrului de reglementare, sistem de licenţiere, autorizare, aparate de case, verificarea corespunderii tehnice a vehiculelor şi a şoferilor", a declarat premierul Pavel Filip.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *