Casa de cultură din satul Raşcov va fi renovată cu sprijinul financiar al UE

Casa de cultură din satul Raşcov va fi renovată cu sprijinul financiar al UE

UE a acordat peste 200 mii de euro pentru renovarea acoperișului, geamurilor și a sălii de festivități a Casei de culturădin satul Raşcov.

Lucrările sînt efectuate în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Edificiul are peste 50 de ani și nu a fost reparat capital niciodată. Potrivit PNUD Moldova, la începutul anului 2017, Casa de cultură va deveni din nou cartea de vizită a localității. În satul Rașcov vin mulți turiști de peste hotare, în special, din Polonia şi Israel, dat fiind că aici sute de ani au locuit evrei și polonezi, scrie MOLDPRES

Mai multe despre satul Rașcov vedeți aici: Satul Rașcov, perla ascunsă a Moldovei, surprins în cadrul unui proiect fotografic polonez

Odată cu încheierea lucrărilor de renovare, conducerea instituției intenționează să organizeze și un Festival anual, cu genericul „Noi sîntem din Rașcov”. Evenimentul va găzdui colective artistice din satele Slobozia-Rașcov, raionul Camenca, și Vadul-Rașcov, raionul Şoldăneşti, precum și de peste hotare.

În cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, Uniunea Europeană finanțează renovarea a 30 de obiecte de infrastructură pe ambele maluri ale rîului Nistru: Case de cultură, instituții medicale, grădiniţe, şcoli şi altele.

Sursa: diez.md

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *