Cine e obligat să depună declarațiile fiscale electronic

Cine e obligat să depună declarațiile fiscale electronic

Anunțul a fost făcut de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), care a precizat că dările de seamă pe hârtie nu vormai fi acceptate. 

Începînd cu 1 martie, contribuabilii care au în gestiune mai mult de 5 angajați trebuie să prezinte darea de seamă fiscală cu utilizare obligatorie a metodelor automatizate de raportare electronică. 

Astfel, pentru a evita neraportarea fiscală sau reținerea acesteia, Serviciul Fiscal de Stat vine cu un apel către această categorie de contribuabili să se aboneze la serviciile electronice fiscale cît mai rapid.
 
SFS reiterează că, în urma modificării art. 187 din Codul fiscal al RM, contribuabilii care au în gestiune mai mult de 5 angajați vor prezenta darea de seamă fiscală cu utilizare obligatorie a metodelor automatizate de raportare electronică. Procesul de conectare a acestei categorii de contribuabili a demarat pe 1 ianuarie 2017, iar această obligație se referă și la cei care desfășoară activitate profesională în domeniul justiției. 
 
Prin această acțiune, contribuabilii vizați vor beneficia de o colaborare mai rapidă și eficientă cu organul fiscal. Aceștia nu vor mai avea necesitatea să se deplaseze la oficiile teritoriale ale SFS, economisind din timpul lor. Totodată, contribuabilii conectați la serviciile electronice fiscale vor fi informați rapid și cu regularitate despre ultimele evenimente și informații ce țin de administrarea fiscală.

 Pînă în prezent, din totalul de 3862 de agenți economici la care, începînd cu anul 2017, a survenit obligația de a prezenta rapoarte în format electronic, nu s-au abonat la serviciile electronice doar 745 dintre ei – 209 agenți economici și 536 de persoane care practică activitate profesională în domeniul justiției. 
 

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *