Expoziția «Marțișor»

Expoziția «Marțișor»

 

Vineri la ora 15:00 în incinta Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturalăva fi inaugurată expoziția tradițională „Marțișor” ediția a XII-a. În expoziție vor fi etalate mărțișoare din colecția muzeului cît și lucrări create recent de către meșterii populari din republica.

Lucrarile sale vor prezenta Eugenia Moldovanu din orasul Bălți, Maria Ciobanu, satul Catranîc, raionul Fîlești, Larisa Cojocaru din satul Seseni, raionul Călărași, elevi și studenți de la instituțiile superioare de învățămînt, licee, colective de creație. Cu un program muzical “Mărțișoare, mărțișoare…” vor evolua elevii de la Centru de Creație Model “Pănușițele” și Ansamblul Folcloric Model “Sălcienii”, Liceul Teoretic Săseni, r-l Călărași.

1

Muzeul promovează mărțișorul tradițional care se lega la gît sau la încheietura mainilor.

Expoziția va fi deschisă pîna la 31 martie 2015.

2

Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturală păstrează o frumoasă tradiţie, ca în fiecare an în preajma zilei de 1 Martie să organizeze cercul de creaţie artistică, unde publicul învaţă să confecţioneze mărţişorul tradiţional. Pe data de 26 si 27 februarie în muzeul va deschide atelierul de confectionare a martisoarelor, de la ora 11:00 si pâna la ora 16:00.

3 4

Text: Ecaterina Cotelnicova

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *