La Chișinău a fost prădată o bancă, au dispărut bani, aur, diamante

La Chișinău a fost prădată o bancă, au dispărut bani, aur, diamante

Zeci de clienți ai unei bănci din Moldova au descoperit cu stupoare că banii și obiectele de valoare păstrate în celulele individuale din safeurile bancare au dispărut.

Una dintre persoanele jefuite a făcut declarații în exclusivitate pentru Sputnik.

Doamna povestește că din safeul băncii în care păstra bani și obiecte prețioase a dispărut totul. Într-o situație similară s-au pomenit mai mulți clienți ai acestei bănci.

Sputnik nu va dezvălui, deocamdată, despre ce bancă este vorba băncii, pentru a nu prejudicia ancheta.

„Mi-au furat din celula individuală de la bancă bani și obiecte de valoare. Nu doar de la mine, dar și de la alții s-a furat. A fost poliția la fața locului, a ridicat amprentele papilare", povestește Emilia Petrovna G.

Femeia povestește că la 27 septembrie i s-a telefonat de la bancă și a fost rugată să-și ia din celula personală a safeului bancar tot ce avea pus la păstrare. Ea a obiectat că a plătit safeul până la 1 octombrie. „Noi facem reparație și vrem ca toți să elibereze cât mai repede safeurile. Când am mers la bancă, am constatat că și safeul meu, ca și al altora, era gol", declară doamna.

Dânsa susține că unii cunoscuți ai săi au avut de suferit, dar despre numărul exact al oamenilor care au ajuns în această situație nu a putut afla nimic, deoarece factorii implicați în cercetarea cazului invocă taina anchetei.

„Mi-a dispărut o sumă foarte mare de bani. Zece mii de euro și douăzeci de mii de lei. În acordul cu banca se spune că banca nu poartă răspundere pentru safeuri. Însă un colonel care mi-a luat declarații mi-a spus că în afara banilor mei la această filială bancară au dispărut diamante și 30 de kilograme de aur", a declarat interlocutoarea. Poliția a anunțat-o pe femeie că investigațiile continuă și că ar exista deja unele probe, însă nu pot să ofere detalii pentru a nu prejudicia ancheta.

Ea a mai precizat că în secțiunea unde erau amplasate safeurile individuale nu au fost instalate camere de supraveghere.

„Fac această declarație pentru presă în speranța că măcar așa voi reuși să iau legătura cu alte persoane care au suferit ca și mine", a mai declarat doamna. Femeia caută o soluție. Ar dori să apeleze la un avocat, însă nu știe deocamdată care ar fi cea mai sigură cale. Surse din cadrul poliției au confirmat pentru Sputnik faptul că a fost pornit un dosar penal de investigare a unui astfel de caz. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Rîșcani din capitală. Sputnik Moldova va continua să investigheze acest caz și va reveni cu noi detalii.

sputnik.md

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *