Fotografia a Luciei Manoilă

Fotografia a Luciei Manoilă

Fotorgaful – este un om al artei, care trăiește în lumea sa. O lume a emoțiilor și culorilor aprinse. Tînăra și talentata Lucia Manoilă se inspiră din propria imaginație, și știe că fotografia are „suflet”. Care e calea spre împlinirea viselor și cum urîtul poate fi frumos, vom afla din interviul ce urmează.

Lucia Manoilă, fotograf

Foto 1-1

Ecaterina Gurscaia: - Când te-ai apucat serios de fotografiat?
Lucia Manoilă: - Mă ocup cu fotografia deja 5 ani. 3 ani în urmă mi-am procurat un aparat foto mai performant. Atunci m-am apucat serios de arta fotografică.

E. G.: - Ai avut un vis în copilărie: să devii fotograf, sau ai avut alte planuri pentru viitor?
L. M.: - De fapt, în copilărie aveam alte planuri. Nu m-am gândit niciodată că voi fi fotograf. Cred că pasiunea de a fotografia a venit de la sine.

Foto 1 Foto 2

E. G.: - La moment ești angajată undeva?
L. M.: - Lucrez la studioul Video-Style în calitate de fotograf la nunți.

E. G.: - Ai terminat vreo școală pentru fotografi? 
L. M.: - Nu, școală nu am terminat. Dar primesc plăcere din ceea ce fac, și cred că asta contează mai mult. Fotograful Natalia Ciobanu este un exepmplu pentru mine. Ea mi-a oferit un master class, din care am învățat o mulțime de lucruri utile, și am înțeles că fotografia are suflet.

E. G.: - Mulți acum doresc să devină fotografi. Cum crezi, în meseria asta contează mai mult diploma, sau talentul?
L. M.: - Această meserie nu este pentru toți. Este pentru oamenii, care văd cu alți ochi lumea, ce ne înconjoară. Diploma, la rîndul său, la fel contează. E o hîrtie valoroasă (zâmbește), însă mai important rămîne a fi talentul.

Foto 2-2 Foto 3

E. G.: - Ce sfaturi le-ai da viitorilor fotografi?
L. M.: - Eu nu sunt un mare profisionist, mai am de învățat încă foarte multe. Sfatul meu pentru viitorii fotografi este să aibă o încredere totală în sinele lor și să facă ceea, ce simt că trebuie să facă.

E. G.: - Care a fost prima fotografie făcută de tine, care ți-a plăcut cel mai mult?
L. M.: - Nu țin minte exact care a fost, dar cred că una făcută cu stăruință și pasiune. Atunci, când sunt încrezută în propriile puteri – totul se primește bine. Toate fotografiile, pe care le fac, înseamnă mult pentru mine. Fiecare din acestea are un loc aparte în sufletul meu.

Foto 4 Foto 5

E. G.: - Cine sau ce te inspiră?
L. M.: - Inspirația vine de la ceea ce se mișcă, se aude, se simte în jurul meu. La fel mă inspiră mult și dorința de a crea ceva. Și urîtul poate fi frumos. Fiecare vede lucrurile cu ochii lui. Cum le văd eu, puteți deduce din lucrările mele.

E. G.: - Ce tip de fotografie îți place mai mult: alb negru, color sau monocromă? 
L. M.: - Toate tipurile de fotografie sunt frumoase și deosebite în felul lor, însă pentru mine este mai aproape fotografia monocromă și alb negru.

E. G.: - Părerea cui, vis-a-vis de lucrările tale, pentru tine contează cel mai mult?
L. M.: - Cei din jurul meu își dau o părere vizavi de lucrările mele și le iau în calcul pe toate. Însă cînd termin o lucrare, în primul rînd aștept părerea surorii, ea mă susține enorm de mult.

Foto 6 Foto 7

E. G.: - Cu ce te ocupi în afară de fotografie?
L. M.: - Sunt studentă în ultimul an la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

E. G.: - Ce planuri, aspirații ai pentru viitor?
L. M.: - Ca oricine, îmi doresc un viitor frumos. Am foarte multe planuri, pentru realizarea cărora e nevoie de muncit și sper că voi reuși. Vreau în continuare să demonstrez lumii frumosul în viziunea mea. Pentru mine viitorul e ziua de mâine, din zi in zi ce voi munci, voi urca treptele spre împlinirea viselor. Despre ceea ce voi obține și voi realiza voi vorbi în următorul interviu (zâmbește).

Foto 8 Foto 9 Foto 10 Foto 11 Foto 12 Foto 13 Foto 14 Foto 15 Foto 16 Foto 17 Foto 18 Foto 19 Foto 20 Foto 21 Foto 22 Foto 23 Foto 24

Text: Ecaterina Gurscaia

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *