Moldova nu are un program de siguranța copilului pe Internet

Moldova nu are un program de siguranța copilului pe Internet

Cu toate că Moldova este în top 10 țări cu cea mai mare viteză de internet, nici pînă în prezent nu a fost elaborat un program care să asigure siguranța copilului în mediul virtual. 

Astăzi, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Siguranței pe Internet, iar Centrul Internațional „La Strada” bate alarma la acest subiect.

Sloganul evenimentului marcat astăzi este „Fii schimbarea: Uniți pentru un Internet mai bun”.

„Centrul Internațional «La Strada» își reiterează îngrijorarea față de faptul că în Republica Moldova politicile naționale în domeniul protecției și educației copiilor nu fac nicio referire la siguranța acestora pe internet. Pînă în prezent, în țară nu există o platformă sau un grup național care să abordeze subiectul dat. Apreciem crearea secției specializate în protecția copilului în cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, dar mai constatăm că deja de ani de zile acesta e unicul răspuns al statului, prezentat în permanență drept o realizare”, se arată într-un comunicat emis de Centrul „La Strada”.

Datele statistice arată că numărul copiilor care declară că au fost abuzați în mediul online de la an la an se dublează.

„Așa cum ne îndeamnă și sloganul evenimentului din acest an, credem cu fermitate că reprezentanții mediului de afaceri în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicare, ai sistemului educațional și de drept, politicienii, copiii și părinții ar trebui să-și unească eforturile pentru a asigura utilizarea sigură și responsabilă a internetului”, a declarat coordonatoarea site-ului Siguronline.md, Angela Palancean.

Pe parcursul lunii februarie, Centrul Internațional „La Strada” va desfășura o serie de activități tematice la subiectul menționat.

Ziua Siguranței pe Internet este sărbătorită pentru a 14-a oară în peste 100 de țări.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *