Noile modificări în Codul transporturilor rutiere cu privire la taxi

Noile modificări în Codul transporturilor rutiere cu privire la taxi

 

Taximetriștii ar putea avea posibilitatea să facă curse peste hotare fără restricții.

În prezent, asemenea curse sunt permise, dacă firma de taxi este înregistrată într-o localitate aflată la frontieră, iar deplasarea se face într-o localitate din țara vecină, la fel, care se află la frontieră.

Propunerea este inclusă într-un proiect de modificare a Codului transporturilor rutiere. Documentul legalizează serviciile de taxi peste hotare oferite de transportatorii moldoveni, iar cursele vor putea fi efectuate dacă acordurile bilaterale sau multilaterale, cu alte state, nu prevăd vreo restricție.

În document se mai propune ca să fie permis transportul de pasageri în vehicule reutilate, ceea ce în prezent Codul transporturilor interzice. Mai exact, se propune ca excepție de la regulă să reprezinte vehiculele care au montată instalație pe bază de gaz. Și asta pentru că, potrivit autorilor, majoritatea taxiurilor din Republica Moldova sunt reutilate și circulă pe bază de instalație pe gaz.

Autorii documentului susțin că modificarea este necesară deoarece deținătorii vehiculelor reutilate, la instalații de alimentare pe bază de gaz, sunt obligați să renunțe la utilizarea acestora, potrivit actualelor prevederi ale Codului. Acest lucru va duce la majorarea tarifelor pentru serviciile de taxi.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *