Unitatea convențională crește la 50 de lei

Unitatea convențională crește la 50 de lei

 

Valoarea unității convenționale crește, începând cu 16 martie, de la 20 la 50 de lei în cazurile stipulate de Codul Contravențional. 

Solicitat de IPN, șeful Serviciului protocol, informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției, Rodion Guștiuc, a declarat că se mărește plafonul amenzilor:  pentru persoanelor fizice – de la 150 la 500 de unități convenționale și pentru persoanele juridice – de la 500 până la 1500 de unități convenționale.

Totodată, intră în vigoare amenzi noi stipulate în Codul Contravențional. De exemplu, va fi sancționată exploatarea vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă a axei longitudinale, cu excepția vehiculelor aflate în traficul internațional. Aici sunt prevăzute sancțiuni cuprinse între 9 și 15 unități convenționale, cu aplicarea a trei puncte de penalizare. De asemenea, va fi sancționată și exploatarea vehiculelor cu parbrizul sau cu suprafețele de geam ale portierelor din față umbrite. Amenzile vor fi cuprinse între 12 și 24 de unități convenționale.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *